- -20%

Hoewel deze geneeskrachtige wortel niet onder de kruiden valt, wordt deze smaakmaker veel gebruikt om kruidenthee mee te bereiden. Zoethout is zoeter dan suiker, maar niet schadelijk voor de tanden. De zoete stof in de plant heet Glycyrrhizine. Last van verkoudheid en keelpijn met een hoest? Dan is een kop warme thee met zoethout een echte opkikker. Speciaal voor u geselecteerd. Zoethout van de beste kwaliteit.
Meer lezen over zouthout? Klik hier...
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
(edit with the Customer Reassurance module)
-Glycyrrhizine is een natuurlijke zoetstof, die vooral wordt toegevoegd aan drop. Het bevat zeer weinig calorieën.
-Aan snoep, medicijnen en tabak wordt ook vaak Glycyrrhizine toegevoegd.
-Net als Stevia, lost Glycyrrhizine niet op in water, maar als je kauwt op zoethout, dan blijft de zoete smaak langer in je mond dan gewone suiker.
-Zoethoutthee werkt slijmoplossend en verzachtend bij verkoudheid.
-Zoethoutthee kan de bloeddruk tijdelijk verhogen en daarmee het kaliumgehalte in het bloed verlagen. Mensen met een verhoogde bloeddruk moeten dus wel voorzichtig zijn..
-Een zeer krachtig laxeermiddel. Geef uw kind, wanneer het last heeft van obstipatie, een paar dagen zoethoutthee. Er zijn ook zoethoutstokjes waar het op kan kauwen. Tegelijkertijd werkt het koortswerend en ontstekingsremmend. Koop geen zoethoutpoeder met enorm veel zout.