Een appel is gezond. An apple a day keeps the doctor away. Meer dan dit leert een kind niet in een normale biologieles. Dat een appel rijk is aan vitamine c, hart- en vaatziekten en sommige soorten van kanker helpt voorkomen leren maar heel weinig kinderen. Waarom niet? Jong geleerd is toch oud gedaan? Dit moet je toch weten als je jong bent? Niet pas op je 50! Leer het kind over het belang van biologische gezonde voeding. Leer ze wat er in zit en niet alleen wat gezond is en wat niet gezond is.

Suiker is slecht voor je. En wat dacht je van die supergeconcentreerde vruchtensuikers in alle limonade, ontbijtgranen, drinkyoghurts, toetjes enzovoorts? En wat is het gezonde alternatief? De meeste lightproducten bevatten zoetstoffen zoals aspartaam, waarvan bewezen is dat ze slecht voor je zijn. Aspartaam heeft een negatieve invloed op het emotioneel functioneren en de leercapaciteit, aldus de onderzoekers. Voedselfabrikanten beweren het tegenovergestelde. En wat gebeurt er als je echt teveel suiker eet, behalve dat het slecht is voor je tanden? Leer het kind alles over de gezonde alternatieven.

Er zijn gelukkig steeds meer ouders, die dit inzien en hun kind leren over gezonde voeding. Respect voor deze ouders. Helaas zijn het er nog te weinig. Dus als de overheid zich hier graag mee wil bemoeien, laat ze dan starten met lessen geven op school. Lessen over gezonde voeding. Niet af en toe eens... een paar uur per week! Leer ieder kind hoe en wat je kunt eten uit je moestuin. En neem ze mee de natuur in. Leer ze dat een Brandnetel niet alleen prikkend "onkruid" is, maar dat het reinigend is voor je lichaam.